ALMANYA - FRANKFURT AVRUPA ELÇİLERİ... 30.06.2013

ALMANYA - FRANKFURT AVRUPA ELÇİLERİ... 30.06.2013
Yayınlanma Tarihi : 11.02.2015

Almanya-Frakfurt - Avrupa Elçileri

http://www.youtube.com/watch?v=ZYY75JbAepg

Derneğimiz Almanca öğretmenlerinden Dr.Şennaz Aybar Türkiye'nin Avrupa Elçiliğine seçilerek büyük bir başarıya imza atmıştır. 

Dünyaca tanınmış Alman Sınav Enstitüsü ‘telc’ in başlattığı, herkesin ve her meslekte insanın katılabileceği, sadece Avrupa’da Çok Dillilik (Mehrsprachigkeit in Europa) konusunun işlenmesi, yaşam deneyimi ve öğrenci değişim proje örnekleri yarışmaya katılım koşuluydu. Bu çalışmaların anlatımı ve çok dilliliğe örnek yaşam kesitlerini aktaran en iyi on iki kişi Frankfurt’ta Telc Sınav Enstitüsü’nün konuğu olarak davet edildi.

Yüzden fazla katılımcı arasından en iyi ‘Çok Dilliliğe ‘model on iki kişi belirlendi ve bu kişilere de Avrupa’nın on iki yüzü ve Avrupa elçileri dendi.

Türkiye’den sadece bir kişi seçildi, Türk Alman Kültür Derneği  /Almanca Öğretmeni Dr.Şennaz Aybar.

Dr.Şennaz Aybar 30.06.2013-03.07.2013 tarihleri arasında Frankfurt’a giderek çok dil bilmenin kültürleri de etkilediğini evrensel bir etkileşimin olduğunu seçilen Avrupa’nın on iki insanı ile paylaştı. Birçok kültürel etkinliğe de katılarak Türk kültürünün ve hoşgörünün ne kadar önemli olduğunu aktarma fırsatı buldu.Ayrıca Frankfurt Borsası/ Maintower/Hessen Eyalet Binası-Hessischer Landtag/ Avrupa Birliği Genel Sekreteri Sayın Dr.Zsuzsa Breier’i ziyaret etti.

Derneğimiz alanında uzman öğretmenlerle çalışmanın haklı gururunu yaşıyor, öğretmenimizi başarılarından dolayı kutluyoruz .

FOTO GALERİ

DİĞER AKTİVİTELER